Web Analytics Made Easy - Statcounter

سینما که فقط با بازیگران ستاره‌اش، کارگردان‌های کاربلد ، نویسندگان چیره دست یا با عوامل فنی توانمندش زنده نیست، حیات سینما به خیلی افراد دیگر وابسته است، آدم‌هایی که حتی اگر نام‌شان در کتاب رکوردهای گینس ثبت شده باشد، شاید ناشناس باشند اما کسانی می‌دانند که نفس همین آدم‌ها مُمِد حیات سینما بوده است؛ حاج محمدعلی عباس میرزایی هم یکی از همین‌هاست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به تازگی آگهی ترحیم این عاشق رکورددار در صفحه شخصی هوتن شکیبا (بازیگر) منتشر شد و برای یافتن نام و نشانی از او، سراغ این بازیگر رفتیم.

 آن‌چه در ادامه می‌خوانید، نگاهی است گذرا به زندگی این مرد که برغم گمنامی، نامش در کتاب رکوردهای گینس ثبت شده است.

هوتن شکیبا، قوم و خویش سنندجی خود را این گونه توصیف می‌کند: «از بچگی عاشق سینما بوده و جالب است بدانید در همان دوران کودکی و نوجوانی یک دستگاه آپارات درست کرده بود که با آن حتی فیلم‌های انیمیشن هم نمایش می‌داد.»

او ادامه می‌دهد: «وقتی می‌گویم دوران کودکی، نباید فراموش کنیم که صحبت از مردی است که ۶۰ سال پیش کودکی کرده، آن هم در شهری مانند سنندج. طبیعتا مانند کودکان امروز ابزار تکنولوژیک در دست و بالش نبوده و اینجاست که ارزش ساخت آن آپارات ، اهمیتی دو چندان پیدا می‌کند.»

این عشق آن گونه که شکیبا می‌گوید، دست از سر این مرد بر نمی‌دارد و سبب می‌شود در دوران بزرگسالی، سینمای روبازی در سنندج بسازد؛ در پارک زیبای آبیدر که یک پارک کوهستانی است.

شکیبا توضیح می‌دهد که محمد لی عباس میرزایی، با شوقی هرچه تمام‌تر بر همه مراحل ساخت و ساز این سینما نظارت داشته و پرده بزرگ آن را هم خود نصب کرده است. دیوار پشت بام را سفید کرده و سینمای تابستانی دائر کرده بود و برای اهل محل اکران فیلم می‌کرد. فیلم‌های کهنه ومصرف شده را با تیغ شفاف می‌کرد و خود فریم‌های متعددی نقاشی می‌کرد و انیمیشن نمایش می‌داد. 
این بازیگر تاکید دارد که ارزش آقای عباس میرزایی بیشتر از هر چیز ، اقدامات و ابتکاراتی بود که قبلاً زمینه‌اش در سنندج وجود نداشت.

به گفته او،  این سینما که بزرگ‌ترین سینمای روباز در دنیاست، در دهه هفتاد فعال بوده و مردمان در پارک زیبای آبیدر به تماشای فیلم می‌نشسته‌اند و برایشان هم فال بوده و هم تماشا.

اما عمر این سینما هم بعد از مدتی به سر می‌آید و حالا هوتن شکیبا، بازیگر تئاتر و سینما که خود زاده سنندج است، تاسف و شگفتی خود را از چنین اتفاقی در شهر هنر و موسیقی ، این گونه بیان می‌کند: «سنندج شهری فرهنگی است که به عنوان شهر موسیقی هم ثبت شده است. راه‌اندازی سینمایی روباز در این شهر ایده‌ای خلاقانه و جای خوشوقتی بوده که دهه هفتاد چنین امکانی در این شهر ایجاد شده ولی تعطیل کردن آن جای تعجب و تاسف دارد. مثل بسیاری از اقدام‌های خوب که بعد از مدتی ناکار می‌شوند.»

او ابراز تاسف می‌کند که اگر این سینما همچنان فعال می‌بود، می‌توانست امکان خوبی باشد برای دوران کرونا که نفس سینماها به شماره افتاده است.

محمدعلی عباس میرزایی‌، زاده سال ۱۳۲۰ است که در همان اوان کودکی عشق به سینما را در وجود خود می‌یابد. این کودک کنجکاو که شیفته کشف تازه‌ها بوده است، در همان کودکی دست به کار ساخت یک دستگاه آپارات می‌شود و بعدتر به توصیه دوستانش آپاراتی دیگر می‌سازد؛ برای نمایش فیلم و هم انیمیشنو در دوره بزرگسالی بزرگ‌ترین سینمای روباز جهان را می‌سازد، سینمایی که ساخت و سازش اواخر سال ۷۳ آغاز می‌شود و اوایل سال ۷۴ شروع به کار می‌کند. نام این سینما به عنوان بزرگ‌ترین سینمای روباز جهان در کتاب رکوردهای گینس ثبت شده است.

او به تازگی درگذشته و در قطعه هنرمندان آرامگاه سنندج به خاک سپرده شده است.

منبع: خبرآنلاین

منبع: ساعت24

کلیدواژه: سینمای روباز عباس میرزایی هوتن شکیبا ثبت شده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۴۵۴۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماجرای کسی که شهر بشاگرد را از گمنامی درآورد | تقدیر رهبر انقلاب از حاج عبدالله والی | تصاویر

دریافت 17 MB

به گزارش همشهری آنلاین، حاج عبدالله والی، مسئول کمیته امداد امام خمینی(ره) و نماینده امام در منطقه محروم بشاگرد بود که با هدف انسان سازی و فقرزدایی به بشاگرد هرمزگان رفت و در مدت ۲۳ سال در آنجا خدمات ارزنده‌ای را انجام داد.

ویدئویی از ماجرای باز شدن پای حاج عبدالله والی به بشاگرد و نحوه کمک رسانی او به مردم را در ویدئو ببینید.

کد خبر 848345 منبع: باشگاه خبرنگاران جوان برچسب‌ها خبر مهم کمیته امداد بندرعباس- استان هرمزگان استان هرمزگان

دیگر خبرها

  • سرگذشت غم‌انگیز نخستین زن بازیگر سینمای ایران؛ صدیقه سامی نژاد که بود؟ (+عکس)
  • این کشور رکورددار سوء مصرف الکل در کودکان و نوجوانان شد
  • سینما بدون چهره کارگر ایرانی
  • ماجرای کسی که شهر بشاگرد را از گمنامی درآورد | تقدیر رهبر انقلاب از حاج عبدالله والی | تصاویر
  • به روز کردن صندلی‌های پردیس سینما بهمن سنندج با اعتبار ۲۰ میلیارد ریالی
  • چگونه سرنوشت یک نوجوان تغییر کرد/ پاهای هوتن شکیبا در بتن!
  • پول این کشور رکورددار بیشترین رشد در برابر دلار شد | خط جدید برای دلار آمریکا
  • اولین هنرپیشه زن سینما و یک سرگذشت تلخ پرتکرار
  • استوری تلخ هوتن شکیبا که داغِ نبودِ آتیلا پسیانی را تازه کرد
  • پیکر پاک شهید جاویدالاثر ایلامی بعد از ۴۱ سال گمنامی شناسایی شد