Web Analytics Made Easy - Statcounter

شهید سرلشکر خلبان «عباس دوران» بسیار شجاع و بی‌باک بود. این شهید والامقام ۱۲۰ مأموریت بمباران هوایی در دوران دفاع مقدس انجام داده که از این لحاظ یکی از رکوردداران این پرواز‌ها، در نیروی هوایی محسوب می‌شود. خبرگزاری میزان - امروز ۳۰ تیر سالروز شهادت خلبان «عباس دوران» است. خلبانی که رشادت و شهادت فراموش نشدنی او، هم به جمهوری اسلامی ایران در عرصه سیاسی کمک کرد و هم وحشت و ترس صدام از نظامیان ایرانی را چند برابر افزایش داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  فردی که در تعداد پرواز جنگی رکورد داشت و عراق برای سرش جایزه تعیین کرده بود.   شهید «عباس دوران» با از خود گذشتگی، کاری کرد که اجلاس سران غیر متعهد‌ها به علت فقدان امنیت در بغداد برگزار نشد.

در وصف رشادت شهید دوران همین بس که مقام معظم رهبری ۱۸ تیرماه ۱۳۸۳ فرمودند: «اگر ماجرای شهید عباس دوران را در کتابها خوانده بودیم یا امروز هر کس می‌خواند احتمال میداد که افسانه باشد».     شهید عباس دوران در ۲۰ مهر سال ۱۳۲۹ در شیراز به دنیا آمد و در سال ۱۳۴۸ مدرک دیپلم خود را گرفت و سپس وارد دانشکده خلبانی نیروی هوایی ارتش شد. پس از گذراندن دوره مقدماتی در ایران برای ادامه تحصیل و طی دوره تکمیلی به آمریکا رفت و پس از طی مراحل خلبانی و اخذ گواهینامه خلبانی به ایران بازگشت.   شهید عباس دوران در زمان جنگ ایران و عراق به‌عنوان افسر خلبان شکاری و معاونت عملیات فرماندهی پایگاه سوم شکاری مشغول خدمت بود و پس از مدتی، برای ادامه پرواز‌های جنگی به پایگاه ششم شکاری بوشهر منتقل شد.   شهید دوران بسیار شجاع و بی‌باک بود و دشوارترین مأموریت‌ها را می‌پذیرفت، وی در بین نیرو‌های عراقی نیز خیلی معروف به شجاعت بود و عراقی‌ها آرزو داشتند او را اسیر کنند.   شهید سرلشکر خلبان عباس دوران ۱۲۰ مأموریت بمباران هوایی در دوران دفاع مقدس انجام داده که از این لحاظ یکی از رکوردداران این پرواز‌ها، در نیروی هوایی محسوب می‌شود.  

این فداکاری شهید دوران در تاریخ ایران ماندگار شد که در سال ۱۳۶۱و در بحبوحه جنگ، صدام حسین درصدد میزبانی از اجلاس سران عدم تعهد در بغداد بود و در پی اعلام رسمی مواضع ایران در مورد ناامنی بغداد برای برگزاری این اجلاس، با تبلیغات گسترده‌ای که از سوی اغلب رسانه‌های خبری جهان نیز انعکاس داده می‎شد، بر امنیت شهر بغداد تأکید می‌کرد و از سوی دیگر به‌طور مداوم عنوان می‌کرد که هیچ خلبان ایرانی جرئت نزدیک شدن به آسمان بغداد را برای برهم زدن اجلاس ندارد.

در چنین شرایط خطیری که تلاش‌های دیپلماتیک ایران برای تغییر محل اجلاس عدم تعهد به نتیجه مطلوب نرسیده بود برای غلبه بر تبلیغات رژیم صدام، تصمیم به استفاده از نیروی هوایی گرفته شد.

اجرای این عملیات مهم بر عهده شش تن از برجسته‌ترین و زبده‌ترین خلبانان نیروی هوایی گذاشته شد و فرمانده دسته پروازی این عملیات، خلبان عباس دوران بود.

در این عملیات، تعداد سه فروند هواپیمای (اف-۴) برای اجرای مأموریت در نظر گرفته شده بود که دو فروند آن نقش اصلی را بر عهده داشتند و هواپیمای سوم به‌عنوان رزرو بود.

صبح روز ۳۰ تیرماه ۱۳۶۱ خلبانان شجاع کشورمان، توانستند به شبکه دفاعی امنیتی کاملاً امن مورد ادعای صدام نفوذ کنند.

بنا به اعلام شورای عالی انقلاب فرهنگی، این خلبانان ورزیده کشورمان پس از نمایش قدرت و مانور بر فراز شهر بغداد و عبور از دیوار‌های آتش دشمن، به پالایشگاه الدوره حمله و آنجا را بمباران کردند و در حین بازگشت هواپیمای فرمانده دسته پرواز، سرهنگ خلبان عباس دوران مورد اصابت موشک قرار گرفت، اما بازهم وی تصمیم به ادامه عملیات می‌گیرند.

در همین زمان هواپیمای محمود اسکندری که به‌شدت آسیب‌دیده با مهارت بالای خلبان، از پدافند قوی دشمن گریخته و به پایگاه هوایی نوژه برمی‌گردد؛ پس از اینکه هواپیما شهید دوران مورد اصابت چند گلوله ضد هوایی قرار گرفت، از دم هواپیما تا محل قرار گرفتن اتاقک خلبان آتش می‌گیرد در این هنگام شهید دوران به کمک‌خلبان هم‌رزمش منصور کاظمیان، دستور می‌دهد تا هواپیما را ترک کند، اما خودش علیرغم اینکه می‌توانست با استفاده از چتر نجات سالم فرود آید، با صرف‌نظر کردن از خروج اضطراری، هواپیمای (اف ۴) سانحه دیده‌اش را که در آتش می‌سوخت، به‌سوی یکی از تأسیسات مهم عراق که در نزدیکی محل برگزاری اجلاس سران غیرمتعهد‌ها بود، کوبید و خود نیز طعم شیرین شهادت چشید.

شهید عباس دوران که صدام برای سرش جایزه تعیین کرده بود، پس از بمباران پالایشگاه بغداد هواپیمای نیمه‌سوخته خود را به هتل محل برگزاری اجلاس سران غیرمتعهد‌ها کوبید و با شهادت خود، مانع از برگزاری این اجلاس در عراق شد این عملیات تحت عنوان عملیات بغداد نام گرفت.

پس از سال‌ها انتظار در تیرماه سال ۱۳۸۱ پیکر پاک شهید عباس دوران به همراه ۵۷۰ شهید دیگر، به میهن بازگشت و در پنجم مرداد همان سال در جریان مراسمی رسمی با حضور مسئولان کشوری و لشکری، تشییع و در زادگاهش شیراز به خاک سپرده شد.

 امیر سرتیپ دوم «رضا رمضانی» یکی از هم‌دوره‌های شهید دوران «قهرمان حمله ۳۰ تیر به پالایشگاه الدوره بغداد» در گفت‌وگو با میزان بیان کرد: «شهید دوران» داوطلب انجام هر نوع ماموریتی بود. گاهی پیش می‌آمد که او را برای استراحت به یک پایگاه هوایی دیگر منتقل می‌کردند، اما خودش شرایط را به نحوی مهیا می‌کرد که باز هم در پایگاه جدید، بیشترین فعالیت‌های عملیاتی و ماموریتی را داشته باشد.

وی گفت: مردانگی و جذبه زیاد، ویژگی بارز دیگر شهید دوران بود. دوستان و نزدیکانش بذله‌گویی چندانی از او ندیده بودند. شجاعت، وطن‌دوستی و مردم‌شناسی شهید دوران در مرتبه بسیار بالایی قرار داشت. او نسبت به دین و مردم خود اشراف کامل پیدا کرده بود و برای همین حاضر بود که جان خود را برای آن‌ها تقدیم کند. دوستانی که با شهید دوران پرواز مشترک داشته‌اند تعریف می‌کنند که او اگر آخرین تیر و فشنگ خود را در آن طرف خاک خالی نمی‌کرد امکان نداشت وارد مرز خودمان شود.

امیر رمضانی در پاسخ به اینکه آیا دیوار پدافندی بغداد که صدام آن را با دیوار مسکو مقایسه می‌کرد، صرفا یک «غُلو» بود؟ بیان داشت: به هیچ‌وجه؛ دیوار آهنین بغداد که صدام دائما به آن می‌نازید یک غلو نبود. این دیوار بسیاری از پرنده‌های هوایی ما را زده بود. پدافند شوروی در بغداد مستقر بود. این سامانه پدافندی در آن زمان مستحکم‌ترین قدرت پدافندی بود. ما ۲۲ شهید خلبان داریم و ۱۲۰ هواپیمای ما با آسیب‌های فراوان پس از انجام عملیات به پایگاه‌های داخل کشور بازگشته‌اند و این نشان می‌دهد که قدرت پدافندی عراق بسیار بالا بوده است.

 

بیشتر بخوانید: داغ‌هایی که خلبان ایرانی بر دل صدام گذاشت/ دیوار آهنین بغداد «غُلو» نبود اما عباس عبور کرد

 

انتهای پیام/

برچسب ها: شهید عباس دوران ارتش جمهوری اسلامی ایران

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: شهید عباس دوران ارتش جمهوری اسلامی ایران شهید عباس دوران نیروی هوایی شهید دوران اجلاس سران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۸۹۸۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیکر شهید عباس رمضانی پس از ۳۸ سال شناسایی شد

به گزارش خبرنگار مهر، پیکر مطهر شهید عباس رمضانی که در دوران خدمت سربازی در ارتش جمهوری اسلامی ایران به شهادت رسیده بود، با تلاش گروه‌های تفحص شناسایی و فراق ۳۸ ساله خانواده این شهید به پایان رسید.

خبر شناسایی پیکر مطهر شهید رمضانی صبح امروز چهارشنبه دوازدهم اردیبهشت به همت جمعی از فرماندهان ارتش به خانواده وی اعلام شد.

شهید رمضانی سوم مردادماه سال ۱۳۴۵ در اصفهان متولد شد و بیست و هفتم اردیبهشت سال ۱۳۶۵ در منطقه کله قندی مهران در استان ایلام بر اثر اصابت مستقیم گلوله دشمن به شهادت رسید.

کد خبر 6094302

دیگر خبرها

  • اعلام خبر شناسایی پیکر شهید عباس رمضانی
  • خلبانی، رویای کودکی هرکول طلایی ایران!
  • قول کمیته پارالمپیک جهت اعزام والیبال نشسته به تورنمنت خارجی
  • (ویدئو) خلاصه بازی دورتموند ۱ - ۰ پاری‌سن‌ژرمن؛ ناکامی امباپه در عبور از دیوار زرد
  • ببینید | خاطره بازی از دوران مدرسه با اسطوره‌های وزنه‌برداری؛ فرار از روی دیوار و انضباط ۱۳
  • پیکر شهید عباس رمضانی پس از ۳۸ سال شناسایی شد
  • تصاویر هوایی از جاده ای که از وسط سیل هولناک عربستان عبور می کند | ویدئو
  • فرمانده‌ای که پسرخاله صدام را اسیر کرده بود
  • کنایه عباس عبدی به سکوت اصولگرایان درباره مواضع تند مهدی نصیری
  • امیر واحدی: پایگاه «نوژه» قلب تپنده نیروی هوایی ارتش است