Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  خلبان شهید عباس دوران، کسی که با از خودگذشتگی در سحرگاه ۳۰ تیرماه ۶۱ بر فراز حریم هوایی بغداد به پرواز درآمد و پالایشگاه الدوره در ضلع جنوبی بغداد را نشانه گرفت.

پس از آن هواپیمای وی مورد اصابت موشک‌های دشمن قرار گرفت، اما وی راضی به خروج اضطراری نشد و با هواپیما به محل برگزاری اجلاس سران غیرمتعهد‌ها کوبید تا نشان دهد که سخن صدام مبنی بر امنیت کامل بغداد پشیزی ارزش ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تکه‌ای از استخوان پیکر مطهر وی، بیست سال بعد در سال ۱۳۸۱ به ایران بازگشت و ۱۰ مرداد ۱۳۸۱ در شیراز به خاک سپرده شد.

بیشتربخوانید

سرهنگ خلبانی که عباس دورانش شد نظر رهبر معظم انقلاب درباره شهید دوران 

مقام معظم رهبری درباره فداکاری این شهید و رشادت و فداکاری وی در تیرماه ۸۳ فرمودند: «ما در سابقه این پایگاه [پایگاه هوایی شهید نوژه همدان]کسى مثل شهید عباس دوران را داریم، که به‌خاطر ایمان جان خودش را آشکار و صریح بر سر یک هدف گذاشت. اگر ماجراى شهید دوران را در کتاب‌ها خوانده بودیم یا امروز هر کس مى‌خواند، احتمال مى‌داد که افسانه باشد؛ اما ما آن را با چشم خودمان دیدیم، که اگر ندیده بودیم، مى‌گفتیم افسانه است. این‌ها شوخى نیست؛ این‌ها عظمت دارد؛ همت انسان‌ها اینجور است و ما بایستى در هر بخشى همت کنیم.»

امیررضا دوران تنها فرزند شهید که در زمان شهادت پدرش تنها ۸ ماه داشت، امروز جوان رشیدی است که به پدرش افتخار می‌کند. وی پیش از این اعلام کرد: من هم مانند دیگر فرزندان شهدا زمان‌هایی بوده که دوست داشتم پدرم حضور داشت مانند روز ازدواجم یا زمانی که پدر شدم؛ اگر امروز پدرم اینجا بود می‌گفتم که به او افتخار می‌کنم.

فرزندی که راه پدر را دنبال می‌کند

وی از پدر خاطره‌ای جز شنیده‌ها ندارد، اما هر آنچه از اقوام، مادر و همرزمان پدرش شنیده وصف شجاعت و عشق به وطن است. امیررضا دوران نیز سعی کرده تا جایی که می‌تواند راه پدر را دنبال کند.

فرزند شهید دوران که این روز‌ها خود پدر بودن را تجربه می‌کند در پاسخ به این سئوال که آیا حاضر است برای دفاع از کشور از فرزندش بگذرد، می‌گوید: اگر در برهه‌ای قرار بگیریم که نیاز باشد، قطعا بله.

تجلیل عراقی‌ها از شهید دوران

منصور کاظمیان مهابادی، همرزم و کابین دوم شهید دوران نیز پیش از این در گفتگو با تسنیم درباره این شهید گفته است: عباس دوران به نظر من فقط به خاطر ماموریت آخر نبود که عباس دوران شد.

وی به پرواز‌ها و ماموریت‌های شهید دوران در ۳ ماه ابتدایی جنگ اشاره می‌کند که سبب شد عباس دوران به عنوان رکوردار نیروی هوایی شناخته و مورد تجلیل قرار گیرد.

کاظمیان که در آن عملیات به دست دشمن اسیر شد، از تجلیل دشمن از عباس دوران سخن می‌گوید: عراقی‌ها عباس دوران را می‌شناختند، وقتی فهمیدند که من کابین دوم هواپیمای دوران بودم با تعجب می‌گفتند پس خلبان هواپیما عباس دوران بود. این رشادت عباس سبب شد که خلبانان عراقی تا مدت‌ها در مکان سقوط هواپیمای شهید دوران حاضر می‌شدند و از رشادت عباس تجلیل می‌کردند.

سالروز شهادت غرورانگیز خلبان شهید عباس دوران فرصت مغتنمی برای یادآوری و بزرگداشت ایثار و از جان گذشتگی شهیدی است که عباس‌وار بر کاخ دشمن جنایتکار بعثی فرود آمد و ابهت پوشالی صدام و یاران اروپایی‌اش را در هم شکست.

این عملیات و این اقدام شجاعانه از سوی شهید دوران مهر تأیید دیگری بر حقانیت ایران اسلامی بود و توانست شکست سیاسی و نظامی سنگینی را بر دشمن وارد کند.

ثبت زندگی شهدا در قالب کتاب و فیلم از جمله ابزار‌ها برای زنده نگه داشتن یاد شهدایی همچون شهید دوران است. در همین رابطه در استان فارس و شهر شیراز نیز نمونه‌های موفقی تهیه شده که از جمله آن‌ها می‌توان به نمایش و کتاب مهنا، مستند آخرین پرواز و وعده ساخت سریالی براساس زندگی این شهید عزیز در شهریورماه سال گذشته از سوی مسئولان استان فارس اشاره کرد.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: شهید عباس دوران شهدای دفاع مقدس خلبان شهید شهید عباس دوران شهید دوران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۹۴۷۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اندیشه‌های قرآنی رهبر معظم انقلاب تبیین و نشر داده شود

رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم بر ادامه و احیای رویکرد تفسیری امام خامنه‌ای در میان فرهیختگان قرآن پژوه تأکید کرد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، آیت‌الله سیدهاشم حسینی بوشهری امروز در کنگره بین المللی اندیشه های قرآنی حضرت آیت الله خامنه ای و اجلاسیه اساتید معارف اسلامی سراسر کشور که در دانشگاه معارف اسلامی قم در حال برگزاری است، ضمن تبریک روز معلم و تجلیل از یاد و خاطره استاد شهید مطهری، با اشاره به روایتی از امام هادی علیه السلام در رابطه با جایگاه قرآن در تجلی زندگی مومنانه اظهار داشت: با این که همواره معارف قرآنی در مسیر تحقیق، پژوهش و ترویج و نشر و بسط قرار دارد، همچنان شادابی و طراوتش حفظ و روز به روز بر آن افزوده می شود.

وی با تاکید بر اینکه خداوند متعال قرآن را به گستره فراگیر تمام زمان ها تا روز قیامت نازل کرده است، گفت: امام هادی علیه السلام در پاسخ به این سوال که چه سرّی است که قرآن هر چه بیشتر خوانده و بحث شود، بر تازگی و طراوت آن افزوده می شود؟ فرمودند: چون خداوند تبارک و تعالی، آن را تنها برای زمانی خاص و مردمی خاصّ قرار نداده است. از این رو، در هر زمانی و برای هر مردمی، تا روز قیامت، تازه و باطراوت است.

آیت الله حسینی بوشهری ضمن اشاره به اهمیت تبیین، توضیح و نشر اندیشه های قرآنی رهبر معظم انقلاب از دست اندرکاران برگزاری این کنگره تشکر کرد و افزود: امامین انقلاب بر این موضوع تصریح داشتند که با انس با قرآن و تامل در آیات الهی، از زاویه نگاه قرآن می شود به دل ها راه یافت و در دل ها نفوذ کرد.

وی ضمن تأکید بر ادامه و احیای رویکرد تفسیری امام خامنه‌ای در میان فرهیختگان قرآن پژوه به نوع نگاه قرآنی رهبر معظم انقلاب به موضوعات متعدد اجتماعی اشاره کرد و گفت: رویکرد قرآنی رهبر معظم انقلاب پیش از انقلاب و بعد از انقلاب متفاوت بوده، و تفسیر آیات الهی را مبتنی بر اقتضائات و شرایط روز مورد توجه قرار دادند.

آیت الله حسینی بوشهری تفسیر حضرت آیت الله خامنه ای از قرآن را تفسیر اجتهادی دانست و گفت: ایشان از رهگذر عقل و خرد ضمن تفسیر قرآن به قرآن، آیات الهی را مبتنی بر روایات اسلامی تفسیر کردند.

رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم تصریح کرد: رویکرد قرآنی رهبر معظم انقلاب از یک جهت اجتهادی و از جهتی متناظر با موضوعات زمان است.

وی بر اهمیت پایش همه جانبه اندیشه های قرآنی رهبر معظم انقلاب تاکید و بیان کرد: برخی از اساتید در بررسی کلمه به کلمه و جمله به جمله تفاسیر امام خامنه ای، نکات بدیعی را در رابطه با روش و گرایش تفسیری و قواعد آن ارائه کردند.

آیت الله حسینی بوشهری تدبر در قرآن را از مهمترین نکات پیش از تلاوت قرآن دانست و اظهار داشت: شأن پیامبر شأن تبیینی نسبت به آیات قرآن بود؛  لذا در تدبر به قرآن باید در عین توجه به محکمات، معنای متشابهات را در مسیر ارجاعات علمی قابل قبول استخراج کرد.

وی با بیان این که تفسیر قرآن باید به گونه ای باشد که خواص بپسنند و عوام بفهمند، خاطرنشان کرد: تفسیر قرآن به قرآن رهبر معظم انقلاب همچون سیاق علامه طباطبایی متاخذ از «القرآن یفسر بعضه بعضا» است؛ لذا کسی که می خواهد یک آیه تفسیر کند، باید به سایر آیات قرآن اشراف داشته باشد تا گمراه نشود و به بیراهه نرود.

رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در بخش دیگری از سخنان خود ضمن ارائه تشریحی از تفسیر قرآن به قرآن، به مصادیقی از آیات الهی که مکمل و مفسر دیگر آیات هستند، اشاره و به تبیین برخی از ملاک های زندگی مومنانه از نگاه قرآنی پرداخت.

آیت الله حسینی بوشهری با بیان این که باید به دغدغه های اجتماعی جامعه پرداخت و خود را محصور در احکام فردی ننماییم، تصریح کرد: باید با رویکرد هدایتی و تربیتی وارد میدان تجلی احکام اجتماعی  شده، راه حل ها را از بند بند آیات قرآنی اتخاذ کنیم.

وی قرآن را نسخه شفابخش، موعظه گر، هدایت آفرین و رحمت بخش برای مومنان دانست و افزود: کسی که تحت تاثیر موعظه قرآن قرار گیرد، زنگارها از دل زدوده شده، زمینه هدایت فراهم خواهد شد؛ و کسی که مشمول هدایت شود، مشمول رحمت الهی خواهد بود.

آیت الله حسینی بوشهری با تأکید بر این که نگاه قرآنی رهبر معظم انقلاب را نباید در چند جلد مکتوب خلاصه کرد، خاطرنشان کرد: بحث های تفسیری رهبر معظم انقلاب با راه و سخن ایشان عجین شده است؛ به گونه ای که هرجا سخنی می گویند، مبتنی بر نکته سنجی های دقیق و عمیق معارف قرآنی است.

رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ضمن اشاره به جایگاه سنت های اجتماعی جوامع در نگاه قرآنی، شبهه زدایی از معارف قرآنی در اذهان مخاطبان را یکی از سیره های تفسیری رهبر معظم انقلاب دانست.

وی به تبیین مصادیقی از نحوه پاسخگویی رهبر معظم انقلاب به شبهات مبتنی بر نگاه قرآنی پرداخت و با تاکید بر این که زندگی حقی همگانی است، گفت: اینگونه نیست که یک عده ای هر کاری دلشان خواست انجام دهند و از دیگران بخواهند که ساکت بمانند، نمی شود که رژیم صهیونیستی بزرگترین  جنایات را رقم بزند و در مقابل پاسخ حق دفاع فلسطینیان، رویه محکومیت را در پیش گیرند.

انتهای پیام/

 

دیگر خبرها

  • شاهکار رهبر انقلاب در تفسیر قرآن
  • اینفوگرافیک/محور بیانات رهبر انقلاب در دیدار معلمان
  • اندیشه‌های قرآنی رهبر معظم انقلاب تبیین و نشر داده شود
  • نگاه قرآنی و تفسیری رهبر معظم انقلاب با سخن و کلام ایشان عجین است
  • فیلم| رهبر معظم انقلاب: الگوهای جامعه معلمین باید به‌ عنوان قهرمان معرفی شوند
  • معلمان با رهبر انقلاب دیدار کردند
  • آغاز دیدار جمعی از معلمان با رهبر معظم انقلاب
  • معلمان با رهبر معظم انقلاب دیدار کردند
  • دیدار جمعی از معلمان با رهبر معظم انقلاب در روز چهارشنبه
  • دیدار جمعی از معلمان سراسر کشور با رهبر انقلاب